Gyógyteák

Nem minden gyógynövényt lehet nyersen fogyasztani, mert sok esetben kellemetlen az ízük, ahogyan arra sem mindenki vállalkozik, hogy szárakat, gyökereket vagy éppen szirmokat egyen. Ez az egyik oka a gyógyteák népszerűségének, hiszen főzet vagy forrázat formájában, sokkal egyszerűbb ezeknek a növényeknek a felhasználása. Kúraszerűen alkalmazva betegségmegelőzésre, az egészség megőrzésére, a már kialakult elváltozások, panaszok kezelésére egyaránt találhatunk megfelelő gyógyteát. Hatásosak lehetnek önmagukban, de a gyógyszerek kiegészítőjeként sem vallanak szégyent.

Nem véletlen, hogy Kínában évezredes hagyománya van a különböző gyógyteák fogyasztásának, hiszen a keleti orvosok nagyra tartják a természet gyógyító erejét. Az időszámításunk előtt 3000 évvel íródott Pen Cao Csing, az első kínai füvészkönyv is részletesen értekezik a gyógyteák egészségvédő tulajdonságairól. De nem kell ennyire messzire menni, hiszen az európai füvesemberek is jól ismerték a gyógynövényekből készült főzeteket áldásos tulajdonságait. Ezt a tudást gyűjtöttük össze a Gyógynövény völgyben, ahol az is kiderül, hogy milyen betegségekre, kellemetlen tünetekre, melyik méregtelenítő és béltisztító gyógyteát ajánlja a tudomány.

Mindig körültekintően válasszuk ki a megfelelő főzetet, és tartsuk be az ajánlott adagolást, ha így teszünk, a hatásuk biztosan nem marad el.

Ánizs Ánizs
Bodza Bodza
Borsmenta Borsmenta
Citromfű Citromfű
Csipkebogyó Csipkebogyó
Édesgyöker Édesgyöker
Fehérmályva gyökér Fehérmályva gyökér
Ginzeng Ginzeng
Görögszéna Görögszéna
Ibolya Ibolya
Izsóp Izsóp
Kakukkfű Kakukkfű
Kamilla Kamilla
Lósóska Lósóska
Örménygyökér Örménygyökér
Orvosi tárnics Orvosi tárnics
Pau d’arco Pau d’arco
Petrezselyem Petrezselyem
Szenna Szenna
Zöld tea Zöld tea
Zsálya Zsálya
szolo
Slim Tea®

Slim Tea®

A Slim Tea® 13 gondosan összeválogatott gyógynövény keveréke. Méregteleníti a szervezetet, szabályozza a székelést, helyreállítja a gyomor egészségét, normális bélműködést biztosít. Koffeinmentes...

Bővebben